Στουρνάρας: Αν συνεχίσει η κυβέρνηση θα βγει ο λογαριασμός στην ανάπτυξη

Στουρνάρας: Αν συνεχίσει η κυβέρνηση θα βγει ο λογαριασμός στην ανάπτυξη

Αν συνεχίσει όπως έχει ξεκινήσει αυτή η κυβέρνηση θα βγει ο λογαριασμός στην ανάπτυξη, εκτίμησε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Υποστήριξε ότι ανακάμπτουν οι επενδύσεις, το διαθέσιμο εισόδημα και η απασχόληση και αυτό βοηθά τη χώρα να κινηθεί πολύ ισχυρότερα απ’ ότι στην Ευρώπη.

Σχολιάζοντας τις πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις ξένων οίκων σημείωσε ότι η ΤτΕ αναμένει ανάπτυξη 2,4% του ΑΕΠ το 2020 (αντί για 2,8% που προβλέπει η κυβέρνηση). Σημασία έχει να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε, τόνισε: «Με καλή σχέση με τους εταίρους, δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά διαπραγματευόμενοι χαμηλότερα πλεονάσματα με τους εταίρους. Το θέμα είναι να έχεις ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων».

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το 2015 ακολούθησε μια αρκετά συνετή δημοσιονομική πολιτική και έβαλε βάσεις για το μέλλον. Η νέα κυβέρνηση κατέβασε την οροφή των δαπανών και βελτίωσε την κατάσταση.

Ο Γ. Στουρνάρας υποστήριξε ότι «εκφράζει την κοινή λογική και τον ρεαλισμό», θυμίζοντας ότι ανέλαβε υπουργός Οικονομικών με τρία κόμματα στην εξουσία, ενώ υποστήριξε ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση τον θεώρησε πολιτικό αντίπαλο».

Ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε ότι οι τράπεζες έχουν αρχίσει να υποστηρίζουν την οικονομία. Τόνισε ότι δεν έχουν υπερκέρδη και ότι βγάζουν το βάζουν σε προβλέψεις. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι πρέπει να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια.

πηγή: euro2day.gr