ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανατροπή και καθυστέρηση στις πληρωμές

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανατροπή και καθυστέρηση στις πληρωμές

Αλλάζουν τα δεδομένα για την πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Αν και οι αγρότες περίμεναν σήμερα λεφτά στην τράπεζα, αυτό δεν θα γίνει.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 ξεκινούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Κέντρος οι πιστώσεις της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης του 2019.

Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019 ξεκινούν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Κέντρος οι πιστώσεις της πρώτης δόσης ενιαίας ενίσχυσης του 2019.

Η πρώτη δόση αφορά στα χρήματα του 70% της βασικής ενίσχυσης και σύμφωνα με το σχετικό πλάνο τα χρήματα, εφόσον αυτό τηρηθεί από όλες τις πλευρές, θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜs όλων των τραπεζών έως την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΕΦΑ, κ. Γιάννης Φλωρίδης.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου οι πύλες ΟΣΔΕ άρχισαν να βλέπουν τα ποσά που δικαιούται κάθε παραγωγός στο σύστημα.

Σημειωτέον ότι μετέπειτα μπαίνει σε τροχιά πληρωμής η εξισωτική αποζημίωση του 2019, ενώ από τα μέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου πρόκειται να πληρωθούν στους παραγωγούς το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, το πρασίνισμα και τα χρήματα για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας.

Ακολούθως το σχετικό πλάνο λέει έναρξη πληρωμών για τα Βιολογικά του 2019 (προκαταβολή), εντός Νοεμβρίου, σε καμιά περίπτωση όμως πριν τις 20 του μήνα.


ieidiseis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα