Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μείωση προκαταβολής φόρου κατά 5% για επιχειρήσεις

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μείωση προκαταβολής φόρου κατά 5% για επιχειρήσεις

Μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 5% για τις επιχειρήσεις προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2020 που εστάλη στην Κομισιόν.

Πρόκειται για το μέτρο αναπτυξιακού χαρακτήρα που στοχεύει στην ελάφρυνση του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις συνολικού κόστος 138 εκατ. Ευρώ. Η μείωση θα είναι έκτακτου χαρακτήρος και θα συμψηφισθεί  με την καταβολή της τελευταίας δόσεως του φόρου εισοδήματος που θα γίνει τον Δεκέμβριο. 

Παράλληλα  το προσχέδιο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,7% του ΑΕΠ το 2019 και 3,6% του ΑΕΠ το 2020, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου των μέτρων, ύψους 1,2 δισ. ευρώ, που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Η έκθεση της Κομισιόν θα ανακοινωθεί στις 20 Νοεμβρίου.

Κομισιόν: «Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αντανακλά τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές»

«Η Κομισιόν θα αξιολογήσει όλα τα σχέδια προϋπολογισμού (ΣΔΠ) σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στον κανονισμό. Στην περίπτωση της Ελλάδας, τα θεσμικά όργανα έχουν ήδη συζητήσει εκτενώς τη δέσμη του προϋπολογισμού για το 2020 με τις ελληνικές αρχές στο πλαίσιο του πλαισίου ενισχυμένης εποπτείας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα επιτευχθεί ο συμφωνημένος δημοσιονομικός στόχος. Το σχέδιο προϋπολογισμού αντανακλά πλήρως αυτές τις συζητήσεις. Η Κομισιόν θα υποβάλει τις απόψεις της σχετικά με όλα τα ΣΔΠ που υποβλήθηκαν από τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ έως τις 30 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον κανονισμό», υπογράμμισε εκπρόσωπό της, που ρωτήθηκε για την κατάθεση του προσχεδίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα