Κάλεσμα Σταϊκούρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Κάλεσμα Σταϊκούρα για επενδύσεις στην Ελλάδα

Κάλεσμα σε ξένα funds να επενδύσουν σήμερα στην Ελλάδα απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα του "14ου Annual Roadshow" στο Λονδίνο.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης κατά τους δύο πρώτους μήνες διακυβέρνησής της, παρέθεσε τις βασικές προτεραιότητες του οικονομικού της σχεδίου και κάλεσε τους συμμετέχοντες να επενδύσουν τώρα στην Ελλάδα.

Ως προτεραιότητες ο κ. Σταϊκούρας έθεσε την επίτευξη των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας, την ενίσχυση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, την ολοκλήρωση ενός νέου, σταθερού φορολογικού πλαισίου με έντονη αναπτυξιακή διάσταση, την προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την υλοποίηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους και την αποπληρωμή του ακριβού μέρους του δανείου της χώρας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, όπως τόνισε, θα αυξήσει την ποσότητα του εγχώριου προϊόντος, θα βελτιώσει τη σύνθεση και την ποιότητά του και θα ενισχύσει την παραγωγικότητα, τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα