Νόμος Κατσέλη: Έρχεται Big Brother για τους δανειολήπτες. Όλες οι λεπτομέρειες

Νόμος Κατσέλη: Έρχεται Big Brother για τους δανειολήπτες. Όλες οι λεπτομέρειες

Big Brother που θα διασταυρώνει την περιουσιακή κατάσταση των δανειοληπτών που έχουν υπαχθεί στον Νόμο Κατσέλη και οι οποίοι, ενώ έχουν χρήματα, δεν πληρώνουν τα δάνειά τους, ετοιμάζουν οι τράπεζες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, πρόκειται για εκείνους “που κρύβονται μέσα από τον Νόμο Κατσέλη περιμένοντας μέχρι και το 2028 να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους και με αυτό τον τρόπο δεν πληρώνουν ούτε φράγκο από τα δάνεια που χρωστούν για τα σπίτια που έχουν πάρει”.

“Έτσι, λοιπόν, θα ετοιμαστεί μία πλατφόρμα από την Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους, βάση της οποίας θα συλλεχθούν όλα τα φορολογικά στοιχεία ( δηλαδή και οι καταθέσεις σε τράπεζες, τα πραγματικά εισοδήματα, η κινητή και η ακίνητη περιουσία), το ασφαλιστικό προφίλ του ασφαλισμένου δηλαδή πόσα χρόνια εργάζεται, τι μισθό παίρνει κλπ . Όλα αυτά τα στοιχεία θα μπορούν να τα βλέπουν οι τράπεζες με ένα κλικ μόνο του ΑΦΜ”, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Και στη συνέχεια εάν προκύπτει ότι υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές, θα ακολουθούν νομικές διαδικασίες μέσω του ειρηνοδικείου και θα ζητείται η άρση της πρώτης κατοικίας, αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Open.

Δείτε το βίντεο από το Open

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα