Πρώτες πληρωμές για τη νέα κυβέρνηση: Πότε θα δοθούν ΚΕΑ, επιδόματα, συντάξεις

Πρώτες πληρωμές για τη νέα κυβέρνηση: Πότε θα δοθούν ΚΕΑ, επιδόματα, συντάξεις

Για τις πρώτες πληρωμές της ετοιμάζεται η νέα κυβέρνηση καθώς από την επόμενη εβδομάδα «ανοίγουν» τα δημόσια ταμεία για την πληρωμή επιδομάτων, συντάξεων και του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά οι πληρωμές: 

•    Η πληρωμή για το επίδομα παιδιού αφορά την τρίτη διμηνιαία δόση. Θα δοθεί την Πέμπτη 25 Ιουλίου σε όσους έχουν υποβάλει αίτηση Α21 (η αίτηση για το επίδομα τέκνων) για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, μέχρι και τις 16 Ιουλίου

•    Την Πέμπτη 25 Ιουλίου θα γίνει και η πληρωμή για το επίδομα ενοικίου. Αφορά, επίσης, την τρίτη δόση και θα δοθεί σε όσους έκαναν αιτήσεις έως τις 30 Ιουνίου.

•    Τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την ίδια ημέρα, στις 25 Ιουλίου, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ). 

•    Την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα πληρωθεί και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Η πληρωμή αφορά αιτήσεις που έγιναν μέχρι και το τέλος Ιουνίου, ενώ το ποσό καταβάλλεται το μισό στον τραπεζικό λογαριασμό και το υπόλοιπο μισό στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, εάν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Αυγούστου

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Αυγούστου για τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ, το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών).

Στις 26 Ιουλίου ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις και τα επιδόματα των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Το Δημόσιο, το ΙΚΑ και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Αυγούστου 2019 την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος, οι συντάξεις του Δημοσίου, του ΙΚΑ, του ΝΑΤ και των υπολοίπων ταμείων θα καταβληθούν την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.

Τέλος, οι επικουρικές συντάξεις θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το ΕΤΕΑΕΠ την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα