Στην Αθήνα σήμερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Επίσκεψη καθοριστικής σημασίας

Στην Αθήνα σήμερα ο Κλάους Ρέγκλινγκ. Επίσκεψη καθοριστικής σημασίας

 Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Επίκεντρο των συναντήσεων θα αποτελέσουν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και το νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που ήδη ξεδιπλώνεται και λαμβάνει τη μορφή νομοσχεδίων.

Η επίσκεψη του Κλάους Ρέγκλινγκ στη χώρα μας, στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist, θεωρείται καθοριστικής σημασίας, καθώς ο επικεφαλής του ESM είχε εκφράσει την ανησυχία του για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2019 προαναγγέλλοντας ότι το θέμα αυτό θα το συζητούσε με τη νέα κυβέρνηση.

Μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε ότι οι καθορισμένοι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα αποτελούν ακρογωνιαίο λίθο του προγράμματος για την Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός το Σάββατο είχε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, στην οποία συμμετείχαν ειδικότερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρης Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα