Αυτή είναι η "ομάδα" που αναλαμβάνει το νευραλγικό υπουργείο Οικονομικών

Αυτή είναι η "ομάδα" που αναλαμβάνει το νευραλγικό υπουργείο Οικονομικών

Τέσσερα άτομα συγκροτούν το επιτελείο που επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το νευραλγικό υπουργείο των Οικονομικών, δύο εκ των οποίων είναι εξωκοινοβουλευτικοί.

Υπουργός τοποθετείται ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος έχει θητεύσει και στο παρελθόν στο εν λόγω υπουργείο από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού. Είνια ακαδημαϊκός, πολιτικός και βουλευτής Φθιώτιδος της ΝΔ. Έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας κατά το 2000 και στον τραπεζικό Όμιλο Eurobank από το 2000 έως και το 2004 ως αναλυτής και μετέπειτα ως σύμβουλος Διοίκησης στο Τμήμα Στρατηγικής, Επενδύσεων και Σχεδιασμού της τράπεζας. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από το 2004 έως το 2007, λέκτορας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002-2006), επισκέπτης καθηγητής / επικ. καθηγητής στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας (2004), Αθηνών (2002) και City (1999).

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναλαμβάνει υφυπουργός αρμόδιος για τη φορολογική πολιτική και τη δημόσια περιουσία. Είναι Οικονομολόγος, Βουλευτής Ημαθίας και Αν.Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του A.Τ.Ε.Ι Λάρισας στο Τμήμα λογιστικής, και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής σχολής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών στο οποίο προσελήφθη μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ενώ έχει εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα.


Ο Γιώργος Ζαββός που αναλαμβάνει υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, έχει μακρά θητεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα. 

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης που αναλαμβάνει υφυπουργός οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική είναι οικονομολόγος και έχει διατελέσει ευρωβουλευτής από το 2009 έως το 2014 καθώς και  αναπληρωτής Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Αθηναίων από το 2003 ως το 2006, ενώ από το 2014 είναι  Πρόεδρος της Δράσης.

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα