Bloomberg: Κυρώσεις στην Ελλάδα από τους δανειστές για τα πλεονάσματα

Bloomberg: Κυρώσεις στην Ελλάδα από τους δανειστές για τα πλεονάσματα

Το Bloomberg αναφέρει πως είναι πιθανόν γι αυτό το λόγο να επιβάλλουν νέες κυρώσεις, αφού τα πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί είναι άλλα.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι σημειώνουν πως αυτό είναι παραβίαση της συμφωνίας που έχουν κάνει οι 2 πλευρές, ενώ όπως είπαν παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξαγγελίες Τσίπρα.

Η απόφαση για το αν θα επιβληθούν κυρώσεις η όχι θα παρθεί το φθινόπωρο, όπου θα αποτιμηθεί εκ νέου η πορεία του χρέους.

Στις κυρώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνεται η παρακράτηση από την ΕΚΤ της απόδοσης των Ελληνικών ομολόγων, και τη μη επιστροφή της ετήσιας επιτοκιακής ποινής (penalty) που πληρώνει η χώρα σε μέρος των δανείων της.

Το Bloomberg τονίζει πως οι δημοσιονομικοί στόχοι της Ελλάδας συμφωνήθηκαν με τους πιστωτές σε αντάλλαγμα για ορισμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, και πως ο Τσίπρας δήλωσε την Τρίτη ότι ακόμα και με ένα μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα, η Ελλάδα θα αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της με τη μεταφορά 5,5 δις ευρώ από τα ταμειακά αποθεματικά του κράτους ως εγγύηση προς τους πιστωτές της.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα