Δώρο Πάσχα 2019, ΟΑΕΔ: Ποιοι άνεργοι το δικαιούνται

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2019 φιορτάζουμε το Πάχα 2019, και αυτό αυτόματα σημαίονει ότι μόλις λίγες μέρες νωρίτερα οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και οι άνεργοι του ΟΑΕΔ θα δουν στους λογαριασμούς τους να πιστώνεται το Δώρο Πάσχα 2019. Για αυτούς και τις οικογένειές τους, σίγουρα θα αποτελέσει μία σημαντική ανάσα, μιας και τα έξοδα τη στυγκεκιμένη περίοδο θα είναι αυξημένα.

Την εβδομάδα πριν από το Πάσχα ή ακόμα και λίγες ημέρες νωρίτερα θα καταβάλει ο ΟΑΕΔ το δώρο Πάσχα 2019 στους ανέργους που λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Για τους άνεργους του ΟΑΕΔ το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του 2019.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης. Συγκεκριμένα το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας και συνολικά 12,5 ημερήσια επιδόματα εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου. Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα