Αλλαγές στις συντάξεις χηρείας: Καταργείται το ηλικιακό κριτήριο

Αλλαγές στις συντάξεις χηρείας: Καταργείται το ηλικιακό κριτήριο

Σημαντικές αλλαγές στις συντάξεις χηρείας προανήγγειλε ο Τάσος Πετρόπουλος, ανακοινώνοντας δέσμη μέτρων για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και αύξηση του ορίου οφειλών για τη συνταξιοδότηση.

Ο υφυπουργός Εργασίας προανήγγειλε την κατάργηση του ηλικιακού κριτηρίου των 55 ετών για τη σύνταξη χηρείας, ενώ προανήγγειλε και προγράμματα απασχόλησης σε όσους έχει προσωρινά ανασταλεί η χορήγησή της.

Η δέσμη μέτρων που προανήγγειλε ο Τάσος Πετρόπουλος

- Κατάργηση των προβλέψεων για αναστολή της καταβολής συντάξεων χηρείας με ηλικιακό κριτήριο τα 55 έτη. Με το σημερινό καθεστώς, αν ο δικαιούχος δεν έχει συμπληρώσει το 55ο έτος κατά τον χρόνο θανάτου του συζύγου, τότε, λαμβάνει τη σύνταξη για μία τριετία, διακόπτεται και επαναχορηγείται μετά το 67ο έτος της ηλικίας του).

- Ειδικά προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ για όσους είναι άνω των 55 ετών ή βρίσκονται σε χηρεία για τρία έτη είναι άνω των 55 ετών.

- Τη νομοθετική πρωτοβουλία εντός των επόμενων ημερών για τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, με επανυπολογισμό της οφειλής.

- Την αύξηση του ισχύοντος ορίου της οφειλής προς τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε οι οφειλέτες να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

- Την ενίσχυση του προσωπικού των ασφαλιστικών ταμείων, μέσω ΟΑΕΔ και, στη συνέχεια, μέσω ΑΣΕΠ για την έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα