Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα ενοικίου

Εντός της εβδομάδας αναμένεται  να ανοίξει τελικά η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση των δικαιούχων για το επίδομα ενοικίου, αν και υπήρχε αρχικά η διαβεβαίωση από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές ότι επρόκειτο να ανοίξει μέχρι την 1η Μαρτίου.  

Εξακολουθεί πάντως να ισχύει ο ίδιος προγραμματισμός που  έχει ανακοινωθεί για την καταβολή του επιδόματος,  με πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους τον Απρίλιο, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ από τον Μάιο και μετά η καταβολή θα γίνεται κάθε μήνα.  

Η επιδότηση κλιμακώνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση και τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια με βάση τη φορολογική δήλωση του 2018 (για τα εισοδήματα και την περιουσιακή κατάσταση της προηγούμενης χρονιάς).     

Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κλειδάριθμους του TAXISnet. 

Για να λάβει ένας δικαιούχος το επίδομα θα πρέπει να μένει μόνιμα (και νόμιμα) στην Ελλάδα κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ ως δικαιολογητικά θα χρειαστούν στοιχεία όπως λογαριασμός της ΔΕΗ, σύμφωνο συμβίωσης, άδεια παραμονής, κλπ.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά τα κριτήρια για το επίδομα ενοικίου

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα