Νέα τηλεδιάσκεψη Αθήνας – ΕΚΤ για την πρώτη κατοικία

Νέα τηλεδιάσκεψη Αθήνας – ΕΚΤ για την πρώτη κατοικία

Στην κρίση της ΕΚΤ τίθεται σε τηλεδιάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 της Παρασκευής, το νομοσχέδιο με το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, μετά τις τελευταίες αλλαγές στις οποίες συμφώνησαν κυβέρνηση και τραπεζίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετάσχουν κυβερνητικά στελέχη και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Η τηλεδιάσκεψη αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά την γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη, στην οποία η Φρανκφούρτη εξέφραζε έντονες ενστάσεις και προβληματισμούς για βασικά σημεία του νέου πλαισίου.

Η γνωμοδότηση αφορούσε όχι το κείμενο της τελικής συμφωνίας, αλλά της προηγούμενης στην οποία είχαν καταλήξει Κυβέρνηση και τραπεζίτες και είχε αποσταλεί στην Κεντρική Ευρωτράπεζα στις 22 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο κάνουν λόγο, πάντως, για θετικό κλίμα, μετά από την συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης- Τραπεζών, που αφορούν ιδιαίτερα σοβαρές εκκρεμότητες που υπήρχαν, όπως τι θα γίνει με τις εκκρεμείς αιτήσεις υπαγωγής στον «νόμο Κατσέλη». Σημειώνεται ότι ακόμη δεν υπάρχει μελέτη επιπτώσεων στις τράπεζες από το νέο πλαίσιο, αλλά εκτιμάται ότι αυτό θα ξεπεραστεί.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα