EuroWorking Group: Περιθώριο δέκα ημερών για τα προαπαιτούμενα

EuroWorking Group: Περιθώριο δέκα ημερών για τα προαπαιτούμενα

Σε δυσχερή θέση κατάφερε να έλθει η κυβέρνηση καθυστερώντας την εφαρμογή των προαπαιτούμενων που συνδέονται με τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους και την επόμενη δόση ύψους 970 εκατ. ευρώ.

Στο σημερινό EuroWorking Group εκφράστηκε προς τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη η δυσφορία των εμπειρογνωμόνων των κρατών μελών της ευρωζώνης για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το χρόνο που είχε για να κλείσει εγκαίρως το ζήτημα του νέου καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας και να προχωρήσει στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι θεσμοί δεν ύψωσαν τους τόνους θέλοντας να δείξουν πως υπάρχει χρόνος για να προχωρήσει η εφαρμογή των προαπαιτούμενων έως το Eurogroup της 11 Μαρτίου. Ωστόσο οι εμπειρογνώμονες της Γερμανίας και της Ολλανδίας έδειξαν να μην πείθονται και ξεκαθάρισαν πως πολύ δύσκολα τα κοινοβούλια τους θα εγκρίνουν την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους και την καταβολή της δόσης χωρίς να έχουν εφαρμοστεί τα προαπαιτούμενα.

Οι θεσμοί από την πλευρά τους ενημέρωσαν για το που βρίσκεται η εφαρμογή των σημαντικότερων εκ των προαπαιτούμενων και έδειξαν ότι δεν θέλουν να υιοθετήσουν σκληρή γλώσσα και τόνους που θα θορυβούσαν τους επενδυτές. Αυτό έγινε διότι η Ελληνική Δημοκρατία σκοπεύει να εξέλθει εκ νέου στις αγορές στις 5 Μαρτίου εκδίδοντας δεκαετές ομόλογο.

Πλέον το οικονομικό επιτελείο πρέπει να τρέξει για να καταφέρει μέσα σε δέκα ημέρες ότι δεν επέτυχε από τα μέσα Νοεμβρίου.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα