Αχτσιόγλου: Ελάχιστη δόση 50 ευρώ στη νέα ρύθμιση

Αχτσιόγλου: Ελάχιστη δόση 50 ευρώ στη νέα ρύθμιση

Εκτός από τη ρύθμιση των 120 δόσεων του υπουργείου Εργασίας για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία θα υπάρξει και ρύθμιση 120 δόσεων του υπουργείου Οικονομικών για οφειλές στην εφορία, δήλωσε η υπουργός Εργασίας,Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Αναφερόμενη στη ρύθμιση για τις οφειλές στα ταμεία, η υπουργός επανέλαβε ότι οι προσαυξήσεις «κουρεύονται» κατά 85% και η ίδια η οφειλή «κουρεύεται» μέσα από τον νέο υπολογισμό των οφειλών, με τον συνδυασμό των δύο να οδηγεί σε μέση μείωση των οφειλών κατά 70%. Το ελάχιστο ποσό δόσης θα ανέρχεται σε 50 ευρώ. Τον Μάρτιο αναμένεται να είναι όλα έτοιμα για τους ενδιαφερόμενους, είπε.

Η κυρία Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στη συμβολική και ουσιαστική αξία της αύξησης του κατώτατου μισθού και της κατάργησης του υποκατώτατου ως το πρώτο βήμα στην υλοποίηση της μεταμνημονιακής κοινωνικής ατζέντας της κυβέρνησης.

«Βάλαμε δύο άγκυρες για την τόνωση του εισοδήματος των εργαζομένων: την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού», είπε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού έχει ουσιαστική αξία για τους νέους, καθώς ανέρχεται σε 27%.

Με τον νέο κατώτατο μισθό οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνάνε το αφορολόγητο, σημείωσε η υπουργός και έβαλε κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι όσοι επενδύουν την αντιπολιτευτική τους τακτική στη μείωση του αφορολόγητου να μην το κάνουν, γιατί έχουν εκτεθεί ήδη με τις συντάξεις.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα