Προπληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου

Προπληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου

Προπληρώνει ο ΕΦΚΑ τις συντάξεις του Φεβρουάριου προκείμενου να μην μεσολαβήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς η καταβολή της προηγουμένης σύνταξης έγινε πριν από τις γιορτές.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από το ΙΚΑ, το Δημόσιο και τους λοιπούς φορείς και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ.

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατέγραψε για τον περασμένο Δεκέμβριο το πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», καθώς δημιουργήθηκαν επιπλέον 5.970 νέες θέσεις απασχόλησης.

Στο δωδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2018 δημιουργήθηκαν επιπλέον 141.003 θέσεις απασχόλησης, επίδοση που αποτελεί τη δεύτερη υψηλότερη επίδοση έτους από το 2001 έως σήμερα, μετά την επίδοση του 2017, ωστόσο από το σύνολο των προσλήψεων μόλις το 45,66% ήταν θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Εν τω μεταξύ, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ οι οριστικοί πίνακες με τους 5.500 άνεργους πτυχιούχους ηλικίας από 22 έως 29 ετών, οι οποίοι εντάσσονται στο ειδικό πρόγραμμα 12μηνης απασχόλησης σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς.

 

 ΕΡΤ1

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα