Αχτσιόγλου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία

Αχτσιόγλου: Η αύξηση του κατώτατου μισθού σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία

Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού συνιστά οπωσδήποτε την κορυφαία και πλέον εμβληματική πράξη με την οποία υπηρετούμε το βασικό μας στόχο για την ενίσχυση της θέσης και του εισοδήματος των εργαζομένων».

Ωστόσο δεν είναι η μόνη, αναφέρει η υπουργός Εργασίας και παραπέμπει στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επίσης σειρά μέτρων προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων που «εισηγηθήκαμε και ψήφισε η Βουλή». 

«Αναμφίβολα βέβαια -υπογραμμίζει- η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία και τους εργαζομένους αυτού του τόπου» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα οδηγήσει σε αύξηση συνολικά 24 επιδόματα που συνδέονται με αυτόν και τα οποία στηρίζουν περισσότερους από 280.000 συμπολίτες μας», σημειώνει η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σχετικά με τα εργασιακά θέματα, η κ. Αχτσιόγλου κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για «βαθιά προσβλητική για τους ανθρώπους του μόχθου» και «αλλοπρόσαλλη», στάση πίσω από την οποία κρύβεται ο εγκλωβισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «σε ένα καταστροφολογικό αφήγημα το οποίο δεν λέει να αναθεωρήσει».

Ερωτηθείσα για την επόμενη μέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, λέει ότι «η σαφής εντολή που λάβαμε όχι μόνο είναι επαρκής αλλά συμπίπτει με τη λαϊκή βούληση».

Η κ. Αχτσιόγλου δηλώνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει τη δυνατότητα να εκκινήσει ο διάλογος για ένα ευρύτερο προοδευτικό μέτωπο -«κι αυτό είναι σίγουρα θετικό. Ο διάλογος όμως είναι μόλις στην αρχή του και θα είναι μακρύς και δύσκολος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα