Στο σπίτι στέλνει η ΑΑΔΕ τα ραβασάκια με τα πρόστιμα για το ΚΤΕΟ

Στο σπίτι στέλνει η ΑΑΔΕ τα  ραβασάκια με τα πρόστιμα για το ΚΤΕΟ

 Σαφάρι ελέγχων με διασταυρώσεις στοιχείων και τα πρόστιμα που περιμένουν εκατομμύρια ιδιοκτήτες είναι τσουχτερά

Στο σπίτι τους θα παραλάβουν τα… ραβασάκια με τα πρόστιμα εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, φορτηγών και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.

Μετά τα από τα ανασφάλιστα οχήματα, ΑΑΔΕ και υπουργείο Μεταφορών βάζουν στο στόχαστρο όσους δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματά τους.

Διασταυρώσεις στοιχείων αρχίζει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών με στόχο να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν περάσει τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες τους από ΚΤΕΟ. Μάλιστα, θα γίνει διασταύρωση στοιχείων μεταξύ του υπουργείου και της ΑΑΔΕ για να εντοπιστούν πιο εύκολα οι παραβάτες.

Στοιχεία θα αντληθούν και από το ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ αναρτούν υποχρεωτικά τα δεδομένα για τα οχήματα που έχουν περάσει από έλεγχο. Τα ΚΤΕΟ, δημόσια και ιδιωτικά, είναι πλέον συνδεδεμένα online.

Οι παραβάτες, μάλιστα, θα λαμβάνουν κατευθείαν το ειδοποιητήριο με το ποσό του προστίμου που πρέπει να πληρώσουν, χωρίς καμία πρότερη προειδοποίηση. Από τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι τώρα περίπου 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα και φορτηγά καθώς και 500.000 μοτοσικλέτες δεν έχουν περάσει τον προβλεπόμενο έλεγχο ΚΤΕΟ.

Τα πρόστιμα για όσους δεν πέρασαν ΚΤΕΟ

Η διορία που είχαν όσοι είχαν αμελήσει τον έλεγχο ΚΤΕΟ εξέπνευσε τη Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου και ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018 ο οποίος προβλέπει τα νέα πρόστιμα ΚΤΕΟ, ενώ απλοποιεί και τη διαδικασία εντοπισμού όσων δεν έχουν περάσει από έλεγχο το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα τους.

Με την εφαρμογή του νέου νόμου, εάν κάποιο όχημα δεν έχει προσκομιστεί εγκαίρως για τεχνικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ, καταρχήν θα επιβαρυνθεί με το σύνηθες πρόστιμο που επιβάλλεται στα επιβατικά αυτοκίνητα, το οποίο για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για μέχρι έξι μήνες, 33 ευρώ και για πάνω από έξι μήνες, 65 ευρώ.

Επιπλέον, τα οχήματα που θα εντοπιστούν ηλεκτρονικά να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ, θα επιβαρυνθούν με νέο πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, που θα καταχωρηθεί απευθείας στην καρτέλα τους στο Taxis.

news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα