Με "ταβάνι" η ρύθμιση χρεών σε έως 120 δόσεις

Με "ταβάνι" η ρύθμιση χρεών σε έως 120 δόσεις

Συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο και την Υπουργό Εργασίας είχε το μεσημέρι ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκτός από τα μηνύματα για την ανάγκη «λελογισμένης αύξησης» του κατώτατου μισθού που έστειλε ο κ. Μοσκοβισί, αναφέρθηκε και στην ανάγκη χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ερωτηθείσα για την επικείμενη νέα ρύθμιση οφειλών σε έως 120 δόσεις, η Έφη Αχτσιόγλου διευκρίνισε ότι η ρύθμιση του Υπουργείου για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά τους πάντες.

Όπως σημείωσε θα τεθεί μια διαχωριστική γραμμή οφειλών στις 31-12-2016 και σε ότι αφορά τις προηγούμενες οφειλές θα υπάρξει επανυπολογισμός τους, με «κούρεμα» των χρεών.

Η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι στην ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν, για εξόφληση σε δόσεις, χρέη και έως 31-12-2017, όμως χωρίς επανυπολογισμό.

Για ένταξη στην νέα ρύθμιση, σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, δεν θα υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια, όμως με βάση το ύψος του χρέους θα προσδιορίζεται το μέγιστο πλήθος των δόσεων για τον διακανονισμό της οφειλής.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα