Κλείδωσε η παράταση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Κλείδωσε η παράταση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου

Κλείδωσε η απόφαση για την διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου με αυξημένες προσφυγικές ροές, διαλύοντας έτσι τις ανησυχίες των νησιωτών και το "θολό τοπίο" που υπήρξε επί ημέρες, λόγω της στάσης Κομισιόν και ΥΠΟΙΚ.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν την Παρασκευή κυβερνητικοί κύκλοι, έως την Δευτέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών για την αναστολή της αύξησης από την Πρωτοχρονιά, των συντελεστών ΦΠΑ από το 4% στο 6%, από το 9% στο 13% κι από το 17% στο 24%.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η απόφαση για την παράταση θα συνδέεται με τα μέτρα αντιμετώπισης των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης, αλλά δεν διευκρίνιζαν για πόσους μήνες θα ισχύσει (πχ για 3 ή για 6 μήνες ακόμα).

Καθώς η Βουλή έχει κλείσει για τις γιορτές, θα υπάρξει η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Βίτσας, μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου η αναστολή της αύξησης να ισχύσει άμεσα, από 1ης Ιανουαρίου.

Επισήμως πάντως, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει οδηγίες προς τους επιχειρηματίες των πέντε νησιών (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως και Λέρος) που πρέπει να προσαρμόσουν τις ταμειακές μηχανές, ώστε να τιμολογούν από 1ης Ιανουαρίου με τον σωστό συντελεστή ΦΠΑ.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα