Κοινωνικό μέρισμα: Το πρώτο πεντέλεπτο έγιναν 7.000 αιτήσεις. Ήδη εγκρίθηκαν 350.000

Χωρίς προβλήματα λειτουργεί σήμερα η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr.

Η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα άνοιξε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής αλλά χθες ταλαιπώρησε τους πολίτες που ήθελαν να κάνουν αίτηση.

Ο πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Αναστάσιος Τάγαρης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως τις τρεις πρώτες ώρες της λειτουργίας της πλατφόρμας ήταν τόσο μεγάλη η κίνηση που κινδύνευαν να «πέσουν» άλλα συστήματα, όπως ο ΕΦΚΑ, γι’ αυτό επιλέχθηκε να μείνει λίγο… εκτός το koinonikomerisma.gr.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Τάγαρης σχετικά με τις αιτήσεις που έχουν γίνει. Μόνο το πρώτο πεντάλεπτο λειτουργίας της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα έγιναν 7.000 αιτήσεις.

Μέχρι τώρα, έχουν γίνει σχεδόν 585.000 αιτήσεις. Από αυτές, σχεδόν οι 350 χιλιάδες έχουν εγκριθεί, οι 87.000 απορρίφθηκαν ενώ σε εκκρεμότητα είναι 103.000 αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Σύμφωνα με τον κ. Τάγαρη, το μέσο ποσό ανά αίτηση (μέχρι στιγμής) είναι 477 ευρώ.

Όσοι κάνουν τις αιτήσεις τους έως το βράδυ της 12ης Δεκεμβρίου, θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους στις 14 του μήνα. Η πλατφόρμα, πάντως, δεν θα κλείσει και οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα και μετά τις 14 Δεκεμβρίου.

Δείτε το βίντεο:

ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα