Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις για τα αναδρομικά. Βήμα - βήμα η διαδικασία

Μόνο ηλεκτρονικά από σήμερα οι αιτήσεις για τα αναδρομικά. Βήμα - βήμα η διαδικασία

Ηλεκτρονικά και μόνο θα γίνονται πλέον δεκτές οι αιτήσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, για δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και εφεξής, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΕΦΚΑ.

Η αποδοχή μόνον ηλεκτρονικών αιτήσεων κρίθηκε αναγκαία «για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την απρόσκοπτη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών του Φορέα», όπως τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του φορέα, διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντάς τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης.

Μόνον σε ορισμένες εξαιρέσεις θα γίνονται δεκτές έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Βήμα βήμα η συμπλήρωση της αίτησης

Η online εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ, στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους, όπου μπαίνοντας  εμφανίζεται η παρακάτω εικόνα:

 Επιλέγουμε στη στήλη ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ Συνταξιούχους «Ηλεκτρονική Αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τις μειώσεις στην κύρια και επικουρική σύνταξη»

.

Πατάμε «συνέχεια» στο taxisnet

 

Συμπληρώνουμε τους κωδικούς και δίνουμε εξουσιοδότηση που ζητηθεί στο επόμενο βήμα

Συμπληρώνουμε στη συνέχεια το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ
 
 
Ανοίγει η αίτηση προς τον ΕΦΚΑ όπου επαληθεύουμε τα στοιχεία μας τα οποία είναι προσυμπληρωμένα και στη συνέχεια βλέπουμε την περιφερειακή υπηρεσία και τον τομέα επικουρικής ασφάλισης
 
Επιλέγουμε το ταμείο της επικουρικής μας ασφάλισης
Στο πεδίο Β συμπληρώνουμε ότι επιπλέον εμείς επιθυμούμε. Εδώ πρέπει να γράψουμε αναλυτικά τις περικοπές από το 2013 έως και σήμερα 2018. Να ζητήσουμε αναδρομική επιστροφή όλων των μειώσεων κύριας σύνταξης, επικουρικής, και δώρων. Να κάνουμε αναφορά στις διατάξεις των νόμων που έχουν εφαρμοστεί για αυτές τις μειώσεις και να τονίσουμε ότι επιφυλασσόμαστε επί παντός νόμιμου δικαιώματός μας.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα