Βέμπερ: Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων

Βέμπερ: Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων

Ο επικεφαλής του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν σε δηλώσεις του στο News 24/7 σημειώνει ότι στην χώρα μας χρειάζεται ένα restart των οικονομικών πολιτικών και μια νέα πολιτική προσέγγιση, τονίζοντας για το προσφυγικό ότι “οι χώρες δεν μπορούν να λένε “δεν με νοιάζει”. Αυτό είναι απαράδεκτο. Όλοι πρέπει να συμβάλλουν”.

"Η Ελλάδα πάσχει από έλλειψη επενδύσεων και αν συγκρίσεις την Ελλάδα με άλλες χώρες με πρόγραμμα όπως η Πορτογαλία, τότε θα διαπιστώσεις ότι τα τελευταία χρόνια οι επενδυτικές δυνατότητες στην Ελλάδα δεν είναι καλές. Για αυτό πιστεύω ότι χρειάζεται μια νέα αρχή και ένα restart των οικονομικών πολιτικών και μια νέα πολιτική προσέγγιση ακόμα και νέα κυβέρνηση που θα δώσει στους επενδυτές, στους διεθνείς επενδυτές την αξιοπιστία που χρειάζεται για να έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα».

Λίγη ώρα μετά την εκλογή του ως υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την επόμενη προεδρία της Κομισιόν, ο Μάνφρεντ Βέμπερ μίλησε στο News 24/7, τονίζοντας τη σημασία αλλαγής των πολιτικών επιλογών, στην ουσία ζητώντας να αλλάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ τον υποστήριξε από την πρώτη στιγμή, τονίζοντας την στενή σχέση που έχει μαζί του. «Θα ήθελα ευχαριστήσω τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποστήριξή τους. Η ΝΔ ήταν από τα πρώτα κόμματα που συμμετείχαν στην καμπάνια μου και ένα από τα δύο πρώτα κόμματα που επισήμως με στήριξαν στην καμπάνια μου. Είναι μεγάλη μου τιμή γιατί στο ΕΛΚ έχουμε μια κοινή αντίληψη για το τι πρέπει να γίνει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους μας να δούμε τι πρέπει να γίνει τώρα», είπε.

Ο Μ. Βέμπερ δεν θέλησε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για αντιστροφή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, ωστόσο τόνισε ότι «η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή των επενδύσεων».

«Στο θέμα του μεταναστευτικού, το θέμα αυτό είναι ευρωπαϊκή πρόκληση δεν είναι Ελληνική, Ιταλική ή Ισπανική προκληση. Συνεπώς το πρώτο βήμα και σημαντικότερο είναι να σταματήσει η παράνομη μετανάστευση. Δεν μπορούμε να δεχτούμε την παράνομη μετανάστευση. Το δεύτερο βήμα είναι η αλληλεγγύη. Οι χώρες δεν μπορούν να λένε “δεν με νοιάζει”. Αυτό ειναι απαράδεκτο. Όλοι πρέπει να συμβάλλουν», τόνισε.

 

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα