Μυστικά κονδύλια ΥΠΕΞ: Πού διατέθηκε 1 εκατ. ευρώ

Μυστικά κονδύλια ΥΠΕΞ: Πού διατέθηκε 1 εκατ. ευρώ

Πριν από περίπου μία εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου έγινε η τελευταία ενημέρωση της Βουλής για τα επί των απόρρητων δαπανών του υπουργείου Εξωτερικών

Σύμφωνα με πληροφορίες ο σφραγισμένος φάκελος που μετέφερε ο διπλωματικός υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών και ανοίχθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής περιείχε τρεις κωδικούς με το συνολικό ποσό που διατέθηκε να φτάνει το 1 εκατ. ευρώ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρώτος κωδικός αφορούσε χρήματα που διοχετεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, ο δεύτερος χρηματοδότηση ΜΜΕ των Σκοπίων και ο τρίτος χρήματα που διοχετεύονται για την στήριξη ορθοδόξων εκκλησιών και γενικά της Ορθοδοξίας.

Στις ερωτήσεις που υπήρξαν σχετικά με τους δύο πρώτους κωδικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση ήταν πως τα χρήματα δόθηκαν προκειμένου να υπάρχουν θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και για να γίνεται λόμπινγκ με τους εκεί δημοσιογράφους ή τους επικεφαλής των ΜΜΕ προς όφελος  των ελληνικών συμφερόντων.

Αντιπρόεδροι της Βουλής που μετέχουν στην «κλειστή ενημέρωση» σημειώνουν πάντως, πως είναι εξαιρετικά τυπική, καθώς οι πληροφορίες που τους δίνονται είναι γενικές.

 

cnn

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα