Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και οι αλλαγές που έρχονται στο επίδομα

Οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και οι αλλαγές που έρχονται στο επίδομα

Στο 1,15 ευρώ το λίτρο πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης στη Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα ο πρόεδρος των πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης, Θ.Κιουρτζής, σήμερα, πρώτη μέρα πώλησης του πετρελαίου.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, στην επαρχία η τιμή του πετρελαίου θα είναι 3 λεπτά επιπλέον, ενώ στα νησιά θα φτάσει μέχρι και τα 10 λεπτά επιπλέον.

Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, «μεταφράζεται» σε περίπου 60 λίτρα λιγότερα ανά 1000 ευρώ αγοράς, όπως εξήγησε, ενώ τόνισε πως ακριβώς εξαιτίας αυτής της αύξησης, οι παραγγελίες σήμερα είναι 5 –στο δικό του πρατήριο – ενώ πέρυσι τέτοια μέρα ήταν 20 με 25.

Την τιμή του πετρελαίου στο 1,15 ευρώ επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Ελλάδος, Γ.Ασμάτογλου, ο οποίος μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα έκανε σαφές ότι το 1,15 το λίτρο αφορά μόνο για τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Διευκρίνισε δε ότι, από αυτά τα χρήματα τα 50 λεπτά είναι ο φόρος.

Αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Καλημέρα Ελλάδα, μεταξύ των αλλαγών που εξετάζονται για το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης βρίσκονται οι εξής:

-Διπλασιασμός επιδότησης στα 25, από 12 λεπτά το λίτρο στις περιοχές της Α Ζώνης (Γρεβενά, Δράμα, Έβρος, Ευρυτανία, Ιωάννινα, Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες, Φλώρινα).

-Για τις υπόλοιπες ζώνες: εξετάζεται να δοθούν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, για να μη μείνουν νοικοκυριά εκτός επιδότησης.

-Σύνολο επιδότησης: αύξηση κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή από τα 60 εκατομμύρια το χρόνο στα 75.

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα