Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο: Βαθιές απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές

Μεγάλη πτώση στο χρηματιστήριο: Βαθιές απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές

Με βαθιές απώλειες για τις τραπεζικές μετοχές ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω ανησυχιών για την δυνατότητα των ελληνικών ιδρυμάτων να εξασφαλίσουν κεφάλαια που φέρεται να έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υποχώρησε κατά 20,73%, στον απόηχο πληροφοριών του πρακτορείου Bloomberg ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα της έχει ζητήσει να ενισχύσει την κεφαλαιακή βάση της κατά 500 εκατομμύρια ευρώ φέτος.

Η μετοχή της Eurobank έπεσε κατά 14,69% ενώ ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας υποχώρησε κατά 5,49%. Η τέταρτη συστημική τράπεζα, η Alpha, βρέθηκε στο «κόκκινο» κατά 3,28%.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 2,1%, κερδίζοντας ωστόσο μέρος του εδάφους που έχανε νωρίτερα, όταν η πτώση υπερέβαινε το 4%.

Η έκδοση ομολόγων φαντάζει δύσκολο εγχείρημα για την Πειραιώς επί του παρόντος, λόγω των αναταραχών που έχει προκαλέσει στην ευρωπαϊκή αγορά η Ιταλία.

Λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίας η τράπεζα προσπάθησε να καθησυχάσει τους μετόχους της ανακοινώνοντας πως τα σχέδια κεφαλαιακής ενίσχυσης που εφαρμόζει είναι γνωστά στην επενδυτική κοινότητα «ήδη από τον Μάιο».

«H Τράπεζα έχει σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου, όπως αυτό αποτυπώθηκε στα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα του 2ου τριμήνου 2018» και παρακολουθεί τις αγορές ώστε να «προσδιορίσει τον κατάλληλο χρόνο που θα επιτρέψει την επιτυχή έκδοση […] Tier 2 κεφαλαιακών τίτλων», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ίδρυμα.

 

 

ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα