Τσακαλώτος: Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μην κοπούν οι συντάξεις. Βίντεο

Τσακαλώτος: Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μην κοπούν οι συντάξεις. Βίντεο

Έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να μη μειωθούν οι συντάξεις και να εφαρμόσουμε σταδιακά τα αντίμετρα στην επόμενη τετραετία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. «Φθάνουμε πολύ κοντά στο τέλος», είπε, προσθέτοντας ότι δεν χρειάζεται ο κόσμος να ανησυχεί.

Ο υπουργός είπε ότι όλο και περισσότεροι πείθονται για το θέμα αυτό και ότι η Ελλάδα έχει πολύ ισχυρά επιχειρήματα. Ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε τη χθεσινή δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, ότι η μείωση των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο.

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι η κυβέρνηση έχει ψηφίσει το μέτρο, ο υπουργός είπε ότι αυτό επιβλήθηκε στο παρελθόν από το ΔΝΤ και η κυβέρνηση εκβιάσθηκε να το δεχθεί, γιατί η Γερμανία είχε εκλογές και ήθελε το Ταμείο στο πρόγραμμα, χωρίς τελικά να μπει αυτό στο ελληνικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά στα αντίμετρα, ο υπουργός είπε ότι θα εφαρμοσθούν σε μία τετραετία χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις, αντί σε μία διετία που προβλεπόταν (σε περίπτωση που μειώνονταν οι συντάξεις).

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα