Προς πλήρη κατάργηση των capital controls. Πότε θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο

Προς πλήρη κατάργηση των capital controls. Πότε θα τεθεί σε ισχύ το σχέδιο

Στην πλήρη κατάργηση των capital controls έως τις αρχές της επόμενης χρονιάς στοχεύει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», το πρώτο βήμα αναμένεται να γίνει προσεχώς με την κατάργηση των περιορισμών στον λεγόμενο δεύτερο πυλώνα, που αφορά στην ανάληψη μετρητών στο εσωτερικό.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει και περαιτέρω χαλάρωση στα ποσά που μπορεί να μεταφέρουν στο εξωτερικό οι ταξιδιώτες, αλλά και οι εταιρείες για εξυπηρέτηση των συναλλαγών τους.

Εκτός απροόπτου, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, το σχέδιο προβλέπει πλήρη κατάργηση των ελέγχων στο τέλος του έτους με αρχές του επόμενου.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προανήγγειλε τη χαλάρωση στον δεύτερο πυλώνα και τόνισε ότι στη συνέχεια θα είμαστε στην τελική φάση για την άρση των περιορισμών και στη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Κατά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το βήμα αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2018 με αρχές του 2019, υπό την προϋπόθεση της ομαλότητας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα