Χωρίς περικοπή των συντάξεων το σχέδιο του προϋπολογισμού στην Κομισιόν

Χωρίς περικοπή των συντάξεων το σχέδιο του προϋπολογισμού στην Κομισιόν

Αποφασισμένη να μην κόψει τις συντάξεις είναι η κυβέρνηση, αν και ελπίζει αυτό να γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών.

Τα μηνύματα, άλλωστε, που έλαβε το οικονομικό επιτελείο κατά τις συναντήσεις του με τους θεσμούς στην Αθήνα αξιολογούνται τουλάχιστον ως ελπιδοφόρα, ενώ ούτως ή άλλως το Μαξίμου δεν προτίθεται να περικόψει τις συντάξεις σε καμία περίπτωση.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες του Νews 24/7 στο σχέδιο προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στην Κομισιόν στα μέσα Οκτωβρίου δεν θα περιλαμβάνει την περικοπή συντάξεων, εν αντιθέσει με το προσχέδιο που θα κατατεθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου αναμένεται να περιλαμβάνεται-τυπικά- η περικοπή.

Οι πολιτικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου, ενώ -σύμφωνα με ανώτερες κυβερνητικές πηγές- η περικοπή σε κάθε περίπτωση δεν θα περιλαμβάνεται στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 20 Νοεμβρίου. Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους τους συνομιλητές του μεταξύ των δανειστών ότι η δέσμευση που έχει τεθεί για τους στόχους θα υλοποιηθεί απολύτως.

Άλλωστε η μόνη περίπτωση να γίνουν νωρίτερα του Μαΐου οι εκλογές δείχνει να είναι η αντιπαράθεση με τους δανειστές για το θέμα των συντάξεων, ενώ εάν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία είναι μικρότερη των τεσσάρων μονάδων όλα δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει την εξάντληση της τετραετίας, με τις κάλπες να στήνονται το Νοέμβριο του 2019.

Σε περίπτωση, επίσης, που η Συμφωνία των Πρεσπών εγκριθεί με την αυξημένη πλειοψηφία που απαιτείται από το Κοινοβούλιο της FYROM και απορριφθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε κάλπες, ταυτίζοντας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ με την ακροδεξιά.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα