Δραγασάκης: Νέα αφετηρία για την Ελλάδα

Δραγασάκης: Νέα αφετηρία για την Ελλάδα

Ένα ιστορικό ορόσημο αποτελεί το τέλος των μνημονίων και της επιτροπείας. Η νέα συγκυρία αποτελεί ένα "ξέφωτο", μια ευκαιρία για τη χώρα και όχι μόνο για την κυβέρνηση, με θετικά και δυνατότητες, αλλά και μεγάλες προκλήσεις», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης.

Όπως είπε ο Γιάννης Δραγασάκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να επουλώσουμε τις πληγές της κρίσης και τα τραύματα από τη μακροχρόνια λιτότητα, να τελειώσουμε με τις παθογένειες του παρελθόντος και να δρομολογήσουμε τους μεγάλους μετασχηματισμούς που θα θωρακίσουν την κοινωνία από μελλοντικές κρίσεις».

«Το τέλος των μνημονίων αποτελεί και μια νέα αφετηρία για μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, για μια προοδευτική συστράτευση, για να κλείσουμε το δρόμο στην ακροδεξιά και τη συντηρητική παλινόρθωση, για τις αναγκαίες μεγάλες αλλαγές σε Ελλάδα και Ευρώπη», επεσήμανε ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα, ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, επίσης απευθύνει κάλεσμα για συγκρότηση προοδευτικού μετώπου. Όπως αναφέρει ο Νίκος Παππάς, «η χώρα βγαίνει από μία μεγάλη περιπέτεια, στην οποία τη βύθισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και οι λανθασμένες επιλογές των εταίρων μας στην Ε.Ε. Οσοι ήθελαν μόνιμη επιτροπεία και συνέχιση του σκληρού πυρήνα μνημονιακών πολιτικών, διαψεύδονται πανηγυρικά. Η νέα φάση της χώρας τούς βρίσκει ιδεολογικά και πολιτικά ματαιωμένους και απροετοίμαστους. Η χώρα βγαίνει στο ξέφωτο, γιατί διαπραγματεύτηκε και πορεύτηκε με τη σφραγίδα της αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης».

«Η κοινωνία έχει ανάγκη συνέχισης και διεύρυνσης των αναδιανεμητικών πολιτικών στην οικονομία. Κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, καθολική πρόσβαση στην υγεία, συλλογικές διαπραγματεύσεις, αύξηση των μισθών, κοινωνικό μέρισμα. Η κοινωνία έχει ανάγκη από τη συνέχιση και την εμβάθυνση των μεγάλων προοδευτικών τομών στη λειτουργία της δημοκρατίας. Ρύθμιση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, ασταμάτητη μάχη ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά, συνταγματική αναθεώρηση. Αυτές τις μεγάλες τομές και τις προοδευτικές πολιτικές καλούνται οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου να τις πραγματώσουν. Όσοι επιθυμούν επιστροφή στις πολιτικές που μας χρεοκόπησαν, θα ηττηθούν για ακόμα μια φορά», καταλήγει ο κ. Παππάς

ΚΙΝΑΛ: δεν μπορούν να παριστάνουν τους μνηστήρες της Κεντροαριστεράς

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης, δήλωσε «Οι κ. Δραγασάκης και Παππάς δεν μπορούν να παριστάνουν τους μνηστήρες της Κεντροαριστεράς. Τα έργα και οι ημέρες τους, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του προοδευτικού πολιτικού χώρου. Μόνο θυμηδία προκαλούν οι εκκλήσεις τους για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα, την ώρα που συγκυβερνούν αρμονικά με τους κ.κ. Καμμένο και Παπαγγελόπουλο».

 

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα