Ρέγκλινγκ: Θα ήταν αλαζονικό να πούμε ότι κάναμε τα πάντα σωστά στην Ελλάδα

Ρέγκλινγκ: Θα ήταν αλαζονικό να πούμε ότι κάναμε τα πάντα σωστά στην Ελλάδα

Στην επισήμανση πως εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο σωστό δρόμο προχώρησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ μιλώντας στη διαδικτυακή έκδοση του Spiegel. Ο ίδιος αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού και την επίπονη προσαρμογή της Ελλάδος, καθώς και το γεγονός πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έπρεπε να γίνει νωρίτερα από το 2012.

«Θα ήταν αλαζονικό να πούμε ότι κάναμε τα πάντα σωστά στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε σενάριο για αυτήν την κρίση, τη χειρότερη από τη Μεγάλη Ύφεση», ανέφερε ο Γερμανός επικεφαλής του ESM.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο ότι η απομείωση του ελληνικού χρέους έπρεπε να έρθει πιο νωρίς.

«Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, για παράδειγμα, στην οποία οι ιδιώτες κάτοχοι ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου έπρεπε να διαγράψουν περισσότερα από 100 δισ.  ευρώ το 2012, θα έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος πάντως υπερασπίστηκε την ευρύτερη πολιτική που ακολούθησε η ζώνη του ευρώ στην Ελλάδα.

«Κατ 'αρχήν, ενεργήσαμε σωστά: ακολουθώντας το παράδειγμα του ΔΝΤ, οι χώρες του ευρώ χορήγησαν δάνεια διάσωσης, τα οποία συνδέονταν με αυστηρές μεταρρυθμίσεις», είπε και προσέθεσε τα εξής: «Εάν οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο σωστό δρόμο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα