Στο Ζάππειο με κόκκινη γραβάτα ο Τσίπρας - Λύσαμε το θέμα του χρέους

Στο Ζάππειο με κόκκινη γραβάτα ο Τσίπρας - Λύσαμε το θέμα του χρέους

Έφτασε στο Ζάππειο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φορώντας κόκκινη γραβάτα, συνοδευόμεος από την Μπέτυ Μπαζίανα.

 Σε εξέλιξη είναι η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, στο Αίθριο του Ζαππείου με θέμα τη συμφωνία στο Eurogroup στην οποία κατέληξαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για την Ελλάδα. 

Συμφωνία την οποία νωρίτερα ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη χαρακτήρισε ως «μια συμφωνία πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών». 

Η κυβέρνηση υποδέχθηκε σε πανηγυρικούς τόνους το αποτέλεσμα της συνεδρίασης στο Λουξεμβούργο και στον απόηχο των θετικών σχολίων από τον διεθνή Τύπο, «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα πραγματοποιήσει ομιλία στις κοινοβουλευτικές ομάδες ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 19:30», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.

Θα φορέσει γραβάτα ο Αλέξης Τσίπρας;

Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι για να συναντηθεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Στον διάλογο μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος και πρόσθεσε ότι στις 21 Αυγούστου ξεκινά μια νέα σελίδα για τη χώρα με την τυπική λήξη του τρίτου προγράμματος. 

Ο κ. Παυλόπουλος θυμήθηκε ότι πολλοί έχουν κάνει δώρα στον πρωθυπουργό με πρώτο τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. «Μου έχουν δώσει όλοι, αλλά…», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται. Θα πρέπει να βρω πουκάμισο, γιατί δεν έχω ανοικτό πουκάμισο».  

Μετά τη χθεσινοβραδινή μαραθώνια συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης, το θέμα αν ο πρωθυπουργός θα φορέσει γραβάτα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η εύθυμη νότα σήμερα στο Μαξίμου. 

Απομένει να φανεί τι τελικώς θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, όλα όμως δείχνουν ότι δεν αποκλείεται σήμερα ο πρωθυπουργός να επιλέξει να φορέσει εν τελεί γραβάτα. Άλλωστε, πολλοί είναι εκείνοι που του έχουν κάνει δώρο γραβάτες, από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Μ. Ρέντσι και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό γιατί δεν φοράει τη γραβάτα που του είχε κάνει δώρο, μέχρι πιο πρόσφατα τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζαεφ, στη συνάντηση των Πρεσπών.

 

Και βεβαίως η πρόβα είχε γίνει παλαιότερα σε συνάντηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Αν η κίνηση του προέδρου της Κομισιόν ήταν προφητική, μένει να αποδειχθεί.σήμερα και κυριολεκτικά 

 

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα