ΔΝΤ για το Ελληνικό πρόγραμμα: Ο χρόνος πια είναι πολύ λίγος

ΔΝΤ για  το Ελληνικό πρόγραμμα:  Ο χρόνος πια είναι πολύ λίγος

Για το ελληνικό ζήτημα τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Οι συζητήσεις συνεχίζονται για τις πολιτικές που μπορούν να υποστηρίξουν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και τη ρύθμιση του χρέους, αρκέστηκε να τονίσει ο κ. Ράις.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ παραδέχτηκε, ωστόσο, σήμερα ότι «ο χρόνος πια είναι πολύ λίγος» για να προλάβει το Ταμείο να συμμετέχει με χρηματοδότηση, αλλά όπως είπε οι συζητήσεις συνεχίζονται με τους ευρωπαίους και τις ελληνικές αρχές.

Ο κ. Ράις σημείωσε πάντως ότι ακόμη και υπό το σενάριο που το ΔΝΤ δεν θα μετάσχει χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα, το Ταμείο θα συνεχίσει να εμπλέκεται στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής παρακολούθησης, της έκθεσης του άρθρου 4 και των τακτικών διαβουλεύσεων με τις ελληνικές αρχές. Ο κ. Ράις αναφέρθηκε και στη συνάντηση του Ουάσινγκτον Γκρουπ στο Παρίσι σημειώνοντας ότι συμμετείχαν σε αυτό ο Πόουλ Τόμσεν και ο Πίτερ Ντόλμαν.

Ο κ. Ράις προχώρησε ακόμη στην αποκάλυψη ότι η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, ενώ τόνισε πως εκεί θα παρουσιάσει την έκθεση του Ταμείου για τις προοπτικές της ευρωζώνης.

Ο ίδιος περιέγραψε τα επόμενα βήματα για την ελληνική υπόθεση: συνέχιση των συζητήσεων για την πιθανότητα χρηματοδότησης του προγράμματος και την εξασφάλιση της ελάφρυνσης χρέους που το Ταμείο θεωρεί απαραίτητη.

Τέλος, ερωτηθείς για το εάν το θέμα της Ελλάδος και συγκεκριμένα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα απασχολήσει τη συνοδό των ηγετών της G7  στον Καναδά ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. «Δεν έχω κάποια ενημέρωση για το εάν στο G7 θα γίνει συζήτηση για την Ελλάδα», είπε.

 

 

thetoc

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα