Κλείδωσαν τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα στέγασης

Από 1/1/2019 το επίδομα στέγασης θα καταβάλλεται με νέα εισοδηματικά κριτήρια, προκειμένου να καλύπτεται μέρος είτε του ενοικίου είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Θεανώ Φωτίου, το ατομικό εισοδηματικό όριο ανέρχεται στα 8.000 ευρώ ενώ το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα θα φτάνει στις 24.000 ευρώ.

Το ποσό της επιδότησης θα ξεκινά από 70 ευρώ ανά μήνα και θα προσαυξάνεται κατά 50% ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού. Εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια πολίτες

Οι συγκεκριμένες αποφάσεις ελήφθησαν έπειτα από τις διαδοχικές επαφές που είχε το κυβερνητικό επιτελείο με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες θα το μοιραστούν περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες, δηλαδή περίπου 500.000 νοικοκυριά.

Το βοήθημα θα αφορά και σε στεγαστικά δάνεια, με την προϋπόθεση ότι ο ωφελούμενος δεν έχει υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Θα ισχύσει κλίμακα ισοδυναμίας για την προσαύξηση του εισοδηματικού ορίου ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού. Έτσι για τη σύζυγο προβλέπεται συντελεστής προσαύξησης 0,5 ενώ για τα παιδιά δεν θα αλλάξει κάτι στον συντελεστή. Έτσι για παράδειγμα για μια 4μελή οικογένεια, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται σε περίπου 20.000 ευρώ. Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος υπολογίζεται σε 70- 80 ευρώ ανά άτομο, άρα στα 240 ευρώ για μια 4μελή οικογένεια.

 

 

 

mononews

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα