Τσακαλώτος στην ΚΟ: Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018

Στην τετράωρη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της δ’ αξιολόγησης. το αναπτυξιακό σχέδιο και την πορεία εξόδου από το πρόγραμμα, του βουλευτές ενημέρωσαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκαν απευθύνοντας ερωτήματα 30 βουλευτές, οι οποίοι έλαβαν απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς και εξέφρασαν προβληματισμούς ως προς τα ζητήματα που άπτονται της διαπραγμάτευσης και της επόμενης μέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών, έχοντας μόλις επιστρέψει από την Ουάσινγκτον και τη σύνοδο του ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι το κλίμα στις συζητήσεις με τους δανειστές είναι καλό, ότι όποια κριτική ακούγεται από τις διάφορες πλευρές των δανειστών είναι αναμενόμενη στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και του προγράμματος και, τέλος, διαβεβαίωσε ότι πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.

Επίσης εκφράστηκε αισιοδοξία ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθούν όλα τα βήματα που είναι απαραίτητα, ενώ ως γενική διαπίστωση εκτιμήθηκε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από το 2016 και το 2017, αλλά σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει, ούτε ίσχυρίζεται ότι η κατάσταση στην κοινωνία είναι καλή σε επιθυμητό βαθμό.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα