ΟΟΣΑ: Μείωση εισφορών σε χαμηλόμισθους

Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους χαμηλόμισθους εργαζομένους στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της αδήλωτης εργασίας προτείνει ο ΟΟΣΑ στην ενδιάμεση έκθεσή του για την ανάπτυξη.

Στην έκθεση, που παρουσιάστηκε στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του G20, τονίζεται ότι «σε χώρες όπως η Ινδία, η Ινδονησία και η Τουρκία αλλά επίσης η Ιταλία και η Ελλάδα, η αδήλωτη εργασία παραμένει μια βασική πρόκληση για την προώθηση της δίκαιης ανάπτυξης.

Η αντιμετώπισή της απαιτεί μεταρρυθμίσεις σε δύσκολους κανόνες της αγοράς εργασίας και προϊόντων, μεταξύ αυτών και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στους χαμηλά αμειβόμενους εργαζομένους οι οποίες παραμένουν υψηλές».

Παράλληλα ο ΟΟΣΑ φαίνεται ότι προεξοφλεί μείωση του αφορολογήτου από το 2019, μέτρο που έχει μεν ψηφιστεί αλλά που η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει από το 2020.

«Η Ελλάδα βελτίωσε τη φορολογική συμμόρφωση και μείωσε το όριο του αφορολογήτου στα προσωπικά εισοδήματα κατά ένα τρίτο, με εφαρμογή από το 2019» αναφέρεται.

Στην περίπτωση που δεν πρόκειται για σφάλμα, ο ΟΟΣΑ εμφανίζεται να θεωρεί βέβαιη τη μείωση του αφορολόγητου σε 5.685 ευρώ από 8.636 ευρώ που είναι σήμερα, ένα χρόνο νωρίτερα, δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Πηγή Πληροφοριών: Καθημερινή

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα