Μοσκοβισί στις αγορές: Η Ελλάδα είναι πλέον μία αξιόπιστη χώρα

Έκκληση στα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα να συνεργαστούν για το καλό της χώρας και το συμφέρον όλων των Ελλήνων, απηύθυνε από τις Βρυξέλλες και την έδρα της Κομισιόν, ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, προβαίνοντας στην επίσημη ανακοίνωση της πρότασης της Κομισιόν για τον τερματισμό της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος της Ελλάδας.

Ο Επίτροπος επί των οικονομικών, ο οποίος νωρίτερα χαρακτήρισε την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δις και την σημερινή απόφαση, ως καλά νέα που πρέπει να διαβάσουν οι αγορές (χαρακτηριστικά είπε “αν αυτά δεν είναι καλά νέα για τις αγορές, τότε δε ξέρω ποια είναι”, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν είναι δική του απόφαση το τι θα πράξουν οι επενδυτές), ξεκαθάρισε ότι

“Κακώς με κατηγορούν κάποιοι στη Νέα Δημοκρατία ότι είμαι φίλος του Τσίπρα”. Σημείωσε “εγώ δουλεύω πάντα με την εκλεγμένη κυβέρνηση, ο Τσίπρας είναι φίλος μου, υπό την έννοια ότι και ο Σαμαράς και ο Γ.Στουρνάρας ήταν φίλοι μου πριν”.

Ο Επίτροπος ξεκαθάρισε ότι, όταν αναφέρεται στις προσπάθειες που έχουν γίνει, αναφέρεται στις προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων από την αρχή της κρίσης, όμως συμπλήρωσε ότι μετά τον Ιούλιο του 2015, “η προσπάθεια έγινε πιο αποτελέσματική”. Είπε ακόμη ότι “τα εύσημα ανήκουν μόνο στον ελληνικό λαό" και τόνισε ότι “όλοι (τα κόμματα) θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένοι από τη σημερινή κατάσταση”.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα