Η κινεζική Fosun καλοβλέπει τις επενδύσεις στην Ελλάδα

Στην αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών στην Ελλάδα προσανατολίζεται η κινεζική Fosun. Η Fosun, που έχει έδρα τη Σαγκάη και διαχειρίζεται ενεργητικό ύψους 64,3 δισεκ. ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει επενδύσει πάνω από 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα μέσω της άμεσης επένδυσής της στη Folli Follie και έμμεσα, μέσω της Thomas Cook και της Club Med.

Είναι η μεγαλύτερη κινεζική ιδιωτική εταιρεία που επενδύει στην Ευρώπη, έχει στην ιδιοκτησία της τη γερμανική τράπεζα Hauck & Aufhaeuser Privatbankiers και την πορτογαλική ασφαλιστική εταιρεία Fidelidade Cia de Seguros.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά του το «ΒΗΜΑ», το οποίο συνομίλησε με την εκτελεστική διευθύντρια και αντιπρόεδρο της Fosun και πρόεδρο του Fosun Insurance Group, Λαν Κανγκ η κινεζική κυβέρνηση προβλέπει πως οι περίπου 150.000 Κινέζοι τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χ΄ρονο την Ελλάδα θα αυξηθούν σε 1,5 εκα. σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η Fosun βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά ξενοδοχείων και τουριστικών θερέτρων με όχημα το Club Med.

«Βλέπουμε περαιτέρω σημαντικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την παρουσία της Fosun στη χώρα, μετά και τη στρατηγική επένδυσή μας στη Folli Follie και τη δέσμευσή μας για συμμετοχή στο έργο του ελληνικού».

Σημειώνεται ότι η Fosun η οποία έδωσε μάχη για τη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής φαίνεται ότι τη χάνει από τον ελληνοαμερικανό μεγιστάνα Τζον Κάλαμος.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα