Μέχρι 21% έκπτωση για τους καλοπληρωτές της ΔΕΗ

Όσοι έχουν ρευστό στα χέρια τους και είναι διατεθειμένοι να το ακουμπήσουν στο ταμείο της ΔΕΗ, μπορούν να εξασφαλίσουν έκπτωση 21% επί του τιμολογίου ρεύματος. Απαραίτητο είναι όμως να προπληρώσουν τους λογαριασμούς ενός έτους. Και μάλιστα όχι μόνο το κόστος προμήθειας αλλά και τις μονοπωλιακές χρεώσεις και τις κρατήσεις υπέρ τρίτων.

Ενώ λοιπόν θα πρέπει να προπληρώσουμε το λογαριασμό ενός έτους μαζί με όλα τα "καπέλα" που προστίθενται στην αξία του ηλεκτρικού ρεύματος, η έκπτωση του 6% θα υπολογιστεί μόνο επί του αντιτίμου που εισπράττει η ΔΕΗ και το οποίο συνήθως αντιστοιχεί στον μισό λογαριασμό. Σε κάθε περίπτωση, το όφελος για όποιον έχει διαθέσιμα κεφάλαια, είναι μεγαλύτερο από το επιτόκιο που προσφέρει η προθεσμιακή κατάθεση.

Πρόκειται για το Πρόγραμμα "Προπληρωμένος Λογαριασμός” το οποίο παρέχει έκπτωση 6% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών στους πελάτες που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό, προπληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους.

Σε συνδυασμό με άλλα ισχύοντα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Συνέπειας 15%, οι πελάτες μπορούν έχουν συνολικό όφελος έως 21% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών τους.

Η ΔΕΗ καλεί τους πελάτες να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Προπληρωμένος Λογαριασμός και να ωφεληθούν με την επιπλέον έκπτωση 6%.

Αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος και την κατάθεση σχετικής αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να απευθύνονται στα Καταστήματα της ΔΕΗ ή στις υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών.

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα είναι οι εξής:

1. Πρόγραμμα Προπληρωμένος ΛογαριασμόςΤο Πρόγραμμα Προπληρωμένος Λογαριασμός παρέχει έκπτωση 6% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών στους πελάτες που θα επιλέξουν να ενταχθούν σε αυτό, προπληρώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος ενός έτους. Σε συνδυασμό με άλλα ισχύοντα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Συνέπειας 15%, οι πελάτες μπορούν έχουν συνολικό όφελος έως 21% στη Χρέωση Προμήθειας των λογαριασμών τους.2. Κατηγορίες πελατών που μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά με τιμολόγιο:• Οικιακό Γ1 και Γ1Ν, Επαγγελματικό Γ21, Γ22 και Γ23, Αγροτικό και ΦΟΠ στη Χαμηλή Τάση• ΒΓ, ΒΧ και ΒΥ, ΒΜ1, ΒΜ2 και Αγροτικό στη Μέση ΤάσηΔεν εφαρμόζεται σε πελάτες που απολαμβάνουν ήδη τιμολογιακών προνομίων, όπως πελάτες ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, Τιμολόγιο Υπηρεσιών Αλληλεγγύης, Πολυτεκνικό Τιμολόγιο ΓΤ.
Επίσης, δεν εφαρμόζεται σε πελάτες που έχουν διακανονισμό σε ισχύ, οι οποίοι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Προπληρωμένος Λογαριασμός» θα πρέπει πρώτα να εξοφλήσουν το σύνολο του διακανονισμού.3. Διαδικασία ένταξης στο Πρόγραμμα

1. Επίσκεψη σε οποιοδήποτε Κατάστημα ΔΕΗ ή στις υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Μεγάλων Πελατών. 2. Ενημέρωση αναφορικά με τους όρους και προϋποθέσεις του Προγράμματος και του ποσού της προπληρωμής. 3. Υποβολή σχετικού αιτήματος & υπογραφή όρων Προγράμματος 4. Εξόφληση συμφωνηθέντος ποσού εντός διαστήματος 10 ημερών από την ημερομηνία αίτησης 5. Αυτόματη ολοκλήρωση ένταξης στο Πρόγραμμα Προπληρωμένος Λογαριασμός4. Υπολογισμός ποσού προπληρωμής

Το Πρόγραμμα αφορά στην προπληρωμή του συνόλου των χρεώσεων (Χρεώσεις Προμήθειας, Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις, Χρεώσεις Υπέρ Τρίτων) που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς ρεύματος, Έναντι και Εκκαθαριστικών του τελευταίου κυλιόμενου έτους.Για τον υπολογισμό του ποσού της προπληρωμής λαμβάνονται υπόψη ιστορικά στοιχεία από το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για τον εκάστοτε πελάτη. Δηλαδή λαμβάνονται υπόψη τα ποσά των εκδοθέντων λογαριασμών Έναντι και Εκκαθαριστικών του τελευταίου κυλιόμενου έτους και γίνεται αναγωγή του συνολικού αυτού ποσού σε περίοδο 12 μηνών.5. Εφαρμογή έκπτωσης 6%

Η έκπτωση 6% υπολογίζεται επί της Χρέωσης Προμήθειας του εκάστοτε Εκκαθαριστικού λογαριασμού.Η έκπτωση 6% θα ισχύει μέχρι να εξαντληθεί το ποσό που έχει προπληρωθεί. Εάν το προπληρωμένο ποσό δεν εξαντληθεί εντός ενός ημερολογιακού έτους (12 μηνών), το πρόγραμμα θα συνεχίσει να ισχύει έως εξαντλήσεως του για ένα ακόμη εξάμηνο. Μετά την πάροδο των επιπλέον 6 μηνών εάν υπάρχει ακόμη υπόλοιπο, θα πιστώνεται στον λογαριασμό του πελάτη.Διευκρινίζεται ότι εκτός από την έκπτωση 6% εφαρμόζεται επιπλέον και όποια άλλη ισχύουσα έκπτωση, για παράδειγμα η έκπτωση συνέπειας 15%.6. Ενημέρωση για την εξέλιξη του Προγράμματος

Το διάστημα ισχύος του Προγράμματος εκδίδονται μόνο Εκκαθαριστικοί λογαριασμοί, στους οποίους θα εφαρμόζεται διακριτά η έκπτωση 6% και θα περιλαμβάνονται χρήσιμες αναλυτικές ενημερώσεις, αναφορικά με τα ποσά που εξοφλούνται μέσω του ποσού προπληρωμής, την επικείμενη λήξη του προγράμματος κ.α.
fpress

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα