Πόσα χρήματα παίρνουν τον μήνα Μητροπολίτες και Αρχιερείς. Το νέο ειδικό μισθολόγιο

Στη δημοσιότητα δόθηκε το νέο ειδικό μισθολόγιο των διαφορετικών βαθμίδων του κλήρου, όπως αυτό ορίζεται από το νέο σχέδιο νόμου με τίτλο "Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις".

Ειδικότερα, βάσει του ν. ν. 4387/2016, οι μηνιαίες αποδοχές των Αρχιερέων της Εκκλησίας καθορίζονται ως εξής:

Βασικός Μισθός

α. Αρχιεπίσκοπος: 2.600 ευρώ.

β. Μητροπολίτης και Τιτουλάριος Μητροπολίτης: 2.210 ευρώ.

γ. Τιτουλάριος Επίσκοπος και Βοηθός Επίσκοπος: 1.820 ευρώ.

Επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών

α. Για κατόχους διδακτορικού διπλώματος σε 75 ευρώ.

β. Για κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος ετήσιας, τουλάχιστον, φοίτησης σε 45 ευρώ.

Αποζημίωση εξόδων παράστασης:

α. Αρχιεπίσκοπος: 100 ευρώ.

β. Εν ενεργεία Μητροπολίτης: 50 ευρώ.

Πέρα από τις ανωτέρω αποδοχές δεν καταβάλλεται καμία άλλη παροχή.

Αναφορικά με το επίδομα, σημειώνεται ότι αυτό παρέχεται για τίτλους που έχουν χορηγηθεί με ξεχωριστές σπουδές, μετά τη λήψη του πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης. Προκειμένου για κατόχους τίτλων αλλοδαπών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το επίδομα παρέχεται μετά την αναγνώριση της ισοτιμίας τους προς τους μεταπτυχιακούς τίτλους που απονέμονται από τα Πανεπιστήμια και τα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της ημεδαπής, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Το επίδομα μεταπτυχιακών σπουδών χορηγείται μόνο στην περίπτωση που το περιεχόμενο των μεταπτυχιακών σπουδών είναι συναφές με το λειτούργημα των υπαγομένων στο παρόν κεφάλαιο. Για τη συνδρομή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής αποφαίνεται το αρμόδιο όργανο και η καταβολή του επιδόματος ανατρέχει στο χρόνο κατάθεσης των σχετικών τίτλων στο αρμόδιο όργανο για τη συνάφειά τους. Σε περίπτωση κατοχής πλέον του ενός των ανωτέρω τίτλων, καταβάλλεται το επίδομα που προβλέπεται για τον ανώτερο τίτλο σπουδών.

news247

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα