Αξιωματούχος ΔΝΤ: Η Αθήνα θα πετύχει συμφωνία εντός 3 εβδομάδων

Η προθεσμία για την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν τον Ιούλιο αποτελεί τη μεγαλύτερη εγγύηση ότι η Ελλάδα θα φτάσει τελικά σε συμφωνία με τους πιστωτές της για το χρέος, δήλωσε στο αμερικανικό CNBC αξιωματούχος του ΔΝΤ.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, στο περασμένο Eurogroup κατέστη αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ σε ό,τι αφορά συγκεκριμένες οικονομικές προβλέψεις, που αποτελούν παράγοντα – κλειδί για τον καθορισμό των όρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Επίσης, ευαίσθητα πολιτικά θέματα , όπως οι γερμανικές εκλογές, θέτουν προσκόμματα στη διαδικασία. Σύμφωνα, πάντως, με τον αξιωματούχο του Ταμείου που μίλησε υπό το καθεστώς ανωνυμίας, οι επερχόμενες πληρωμές του Ιουλίου ύψους 8 δισ. ευρώ, που οφείλει να πραγματοποιήσει η ελληνική πλευρά, καθιστούν βέβαιο το κλείσιμο συμφωνίας εντός των επόμενων τριών εβδομάδων (ως το Eurogroup στις 15 Ιουνίου).

Όπως είπε ο αξιωματούχος, «ο καθένας θα πρέπει να δώσει από κάτι. Υπάρχει βεβαιότητα ότι θα υπάρξει συμφωνία εντός τριών εβδομάδων, γιατί ο χρόνος πιέζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αξιωματούχος της ΕΕ δήλωσε το πρωί της Παρασκευής στο CNBC, ότι «ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας στις 15 Ιουνίου».

Βίντεο: Ευ. Τσακαλώτος: Εφικτή συνολική συμφωνία στο επόμενο Eurogroup

newmoney

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα