Σταθάκης: H απόφαση για το χρέος πρέπει να ληφθεί σήμερα

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης δήλωσε ότι η απόφαση για το ελληνικό χρέος θα πρέπει να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά.

«Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, γιατί η απόφαση του Μαΐου του 2016 είναι απόλυτα σαφής στη σημερινή συγκυρία και με δεδομένο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καλείται να αποφασίσει τις επόμενες εβδομάδες την επίσημη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, νομίζω ότι η απόφαση θα ληφθεί και πρέπει να ληφθεί στο σημερινό Eurogroup».

Μιλώντας στον Real FM και απαντώντας στο ερώτημα αν ο Σόιμπλε μπλοκάρει σήμερα την απόφαση, κατά πόσο θα είναι εφικτό η λύση να βρεθεί σε έκτακτο Eurogroup ή σε αυτό του Ιουνίου, ο Υπουργός απάντησε.

«Επειδή το ΔΝΤ καλείται να αποφασίσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου τις επόμενες εβδομάδες την επίσημη συμμετοχή του στο πρόγραμμα, νομίζω ότι το απόλυτο χρονικό όριο είναι αυτό και όχι οποιοδήποτε άλλο. Ακόμα και αν σήμερα δεν έχουμε την οριστική λύση, πρέπει να υπάρχει απόφαση, η οποία θα δίνει ορισμένες οδηγίες για το πώς θα οριστικοποιηθεί η απόφαση μέχρι τις 15 Ιουνίου.

Άρα, δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια και εκτιμώ ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλη διαδικασία για άλλη απόφαση και πολύ περισσότερο να μεταφερθεί μετά τις γερμανικές εκλογές».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα