Σάλλας: Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οδηγούν την ελληνική οικονομία σε φάση σταθεροποίησης, δήλωσε σήμερα από το Ηράκλειο ο Μιχάλης Σάλλας.

Ειδικότερα ο κ. Σάλλας, πρόεδρος της Lyktos Group, κατά τη συνέντευξη που δόθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την είσοδο της Lyktos Participations A.E. ως στρατηγικού επενδυτή στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, αναφερόμενος στην οικονομία τόνισε: «Ανήκω σ΄ εκείνους που πραγματικά πιστεύουν στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα όρια της οποίας δοκιμάστηκαν σκληρά. Οι τελευταίες εξελίξεις, με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οδηγούν την ελληνική οικονομία σε φάση σταθεροποίησης».

«Είναι πολλοί οι τομείς», πρόσθεσε, «που παρουσιάζουν τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, από την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση τροφίμων, ως την ενέργεια (Ανανεώσιμες Πηγές, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), τις εξαγωγές, την καινοτομία και τον τουρισμό. Πρωτοπόρα επενδυτικά εργαλεία μπορούν να δώσουν προοπτική υψηλών αποδόσεων στις παραπάνω διακεκριμένες δράσεις. Αυτή είναι η στιγμή που η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει χαρακτηριστικά βιώσιμης ανάπτυξης υπό την προϋπόθεση ενός σταθερού φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά κυρίως με την αποκατάσταση ενός κλίματος εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας, εγχώριας και διεθνούς».

Ο κ. Σάλλας σημείωσε ότι «κινήσεις, όπως αυτή που συντελείται στην Παγκρήτια εξυπηρετούν τον παραπάνω στόχο, καθώς μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και για νέα κεφάλαια. Στην επενδυτική μας διόπτρα παραμένει η μικρομεσαία επιχείρηση που πρέπει να βρει ξανά τον βηματισμό της. Σταδιακά και με σχέδιο, μπορούν να δομηθούν οι προϋποθέσεις για τη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της οικονομίας και τη δημιουργία πλούτου. Εμείς, πάντως, θα αγωνιστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα