Το ΔΝΤ κλειδί για την επιστροφή των δανειστών

Μετά τα Πάθη και την Ανάσταση του Κυρίου, ξεκινούν τα πάθη της διαπραγμάτευσης για την Κυβέρνηση, αφού για να αναστηθεί η οικονομία, θα πρέπει πρώτα να κλείσει η τεχνική συμφωνία με την τρόικα, να μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση και να διευθετηθεί μεσοπρόθεσμα το χρέος.

“Κλειδί” για την επιστροφή της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα, είναι η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ, Παρασκευή με Κυριακή, αφού δεν πρόκειται να επιστρέψει η Ντέλια Βελκουλέσκου, εάν η Κριστίν Λαγκάρντ δεν λάβει ισχυρές δεσμεύσεις από την Ευρώπη ότι θα υπάρξει διευθέτηση του χρέους. Βέβαια θα δούμε και τι θα αποφασίσει το ΔΝΤ για το χρέος, δηλαδή εάν και πότε θα είναι βιώσιμο.

Εάν τελικά επιστρέψουν οι Επικεφαλής, τότε η Ελλάδα πρέπει τάχιστα να συμφωνήσει στις περικοπές των 3,6δις€, σε όλες τις λεπτομέρειες και να νομοθετήσει έως το Eurogroup της 22ας Μαΐου.

Ωστόσο, ένας ακόμη βραχνάς για την Κυβέρνηση είναι η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος εάν θα ψηφιστούν τα μέρα από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Σε κάθε περίπτωση εάν περάσουν τα μέτρα, τότε είναι εφικτό να συμφωνηθούν τα μέτρα για το χρέος έως τον Ιούλιο και αν εκταμιευτεί η δόση των 8 δις€ προς την Ελλάδα, για την αποπληρωμή 6,2δις€ υποχρεώσεων.

antenna


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα