Κομισιόν και Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία με την Ελλάδα

Δεν έχει ακόμα επέλθει συμφωνία μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας των ελεγκτών, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Επικεφαλής Εκπρόσωπο της Κομισιόν Αλεξάντερ Βιντερστάιν και την Εκπρόσωπο της Κομισιόν Άννικα Μπράιτχάρτ, που ενημέρωσαν σήμερα τον Τύπο στις Βρυξέλλες.

Ο Αναπληρωτής Επικεφαλής Εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά δήλωσε πως δεν έχει τίποτα να προσθέσει στην χθεσινή δήλωση της Άννικας Μπράiντχαρτ (δεν επιβεβαιώνουμε δημοσιεύματα που μιλάνε για συμφωνία) και η ίδια η Άννικα Μπράιτχαρτ κάλεσε τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνεχίσουν να εργάζονται για την ολοκλήρωσή της.

Ντάισελμπλουμ: Δεν υπάρχει ακόμα τεχνική συμφωνία με την Ελλάδα

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA) με την Ελλάδα, απαντώντας στις πληροφορίες του Reuters που έκαναν λόγο χθες για προκαταρκτική συμφωνία. Διευκρίνισε ωστόσο, πως έχει γίνει όμως μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, η συμφωνία για την β’ αξιολόγηση ενδεχομένως να περιλαμβάνει και την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι περίπου 7 δισ. ευρώ.

Το Reuters έκανε χθες λόγο για προκαταρκτική συμφωνία Ελλάδας – δανειστών. Οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε από την Κομισιόν, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση.

Συνολική συμφωνία μέχρι τις 22 Μαΐου;

ΔΝΤ: Απαιτεί εφάπαξ μείωση κύριων συντάξεων 1,8 δισ. από το 2019

Αγώνας δρόμου για την επιστροφή της τρόικας και την τυπική ολοκλήρωση της αξιολόγησης

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα