Διαμάχη Σόιμπλε - Γκάμπριελ με φόντο την Ελλάδα

Συνεχίστηκε και σήμερα η «διαμάχη» μεταξύ του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στον απόηχο των δηλώσεων Γκάμπριελ από την Αθήνα για περισσότερα χρήματα, στις οποίες απάντησε μέσω συνέντευξης ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι "στέλνουν λάθος μήνυμα".

Στην τακτική συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σημείωσε ότι η Ελλάδα «φυσικά και χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, όμως έχει ήδη υλοποιήσει πολλές από αυτές».

Κατά τον ίδιο, ο κ. Γκάμπριελ, έχει την εντύπωση πως δεν απέχει πολύ η συμφωνία για την αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας.

«Ναυάγιο» στο Brussels Group: Τι λένε Αθήνα-δανειστές για το μέλλον των συνομιλιών

Σχεδόν ταυτόχρονα, σε συνέντευξη της στο υπουργείο, η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωνε ότι η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει περισσότερα στα βασικά ζητήματα των συντάξεων και της αγοράς εργασίας, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Τόνισε, δε, πως στόχος είναι η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης και γι’ αυτό χρειάζονται συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Νωρίτερα, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε επικρίνει τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος είπε πως η Γερμανία θα πρέπει να παράσχει περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ενοχλημένος από το σχόλιο του Γκάμπριελ, λέγοντας πως «είναι παντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση» και «στέλνει λάθος μήνυμα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στην ευρωζώνη μόνο αν διαθέτει ανταγωνιστική οικονομία.

Euro2day

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα