Ντάισελμπλουμ: Ούτε τον Απρίλιο συμφωνία

Δεν βλέπει συμφωνία για την Ελλάδα ούτε μέχρι τον Απρίλιο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Απαντώντας σε ερώτηση της «Frankfurter Allgemeine» για το πότε ακριβώς θα επέλθει η συμφωνία, ο επικεφαλής του Eurogroup επισημαίνει: «Σίγουρα όχι μέχρι τη συνάντηση του Eurogroup αυτήν τη Δευτέρα και μάλλον ούτε μέχρι την επόμενη συνάντηση τον Απρίλιο. Τον Φεβρουάριο αποφασίσαμε μία μικρή αλλαγή πορείας, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερο βάρος στις μεταρρυθμίσεις και όχι τόσο πολύ στη ''λιτότητα''.

»Κατ' αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται το ΔΝΤ, ώστε να συμμετάσχει με ένα δικό του πρόγραμμα. Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε περισσότερη δουλειά. Χρειάζεται χρόνος για μία εκ βάθρων μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας, το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό σύστημα».

Αναφερόμενος στην απαίτηση του ΔΝΤ να αποφασιστούν από τώρα συγκεκριμένα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μετά το 2018, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δηλώνει: «Φοβάμαι ότι αυτό δεν γίνεται. Έχουμε πει ήδη ότι θα κάνουμε τότε (δηλαδή το 2018) ό,τι κριθεί απαραίτητο και αυτό με βάση την ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους που θα κάνει το ΔΝΤ κι όχι εμείς».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα