Eurogroup: Εκτακτη συνάντηση Ελλάδας - θεσμών για κοινό ανακοινωθέν

Εκτακτη συνάντηση βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες, μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στο Eurogroup.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση συμμετέχουν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και από την πλευρά των θεσμών, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Gorup), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πόουλ Τόμσεν  (ΔΝΤ).

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε ευρωπαϊκή πηγή στην Καθημερινή , το σενάριο να προκύψει ημερομηνία επιστροφής των στην Αθήνα θεωρείται αρκετά πιθανό.

Από την πλευρά των θεσμών, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ (επικεφαλής EuroWorking Gorup), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).

Σόιμπλε

Η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική, να αποκτήσει και πάλι την εμπιστοσύνη της αγορά αλλά γι' αυτό χρειάζεται μεγαλύτερη εμβάθυνση και μείωση της ανεργίας

Θεωρούμε ότι οι Έλληνες είναι σε μια καλή οδό, είναι δύσκολο το περιβάλλον, αλλά η κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι εύκολη

Εμμένει στο ΔΝΤ

Πληροφορίες από το Eurogroup θέλουν το Ταμείο να μην κάνει πίσω και να παραμένει αμετακίνητο στις θέσεις του για μέτρα και μείωση χρέους. Από την άλλη, το μέτωπο του Βερολίνου μοιάζει να έχει ραγίσει και να μην είναι ενωμένο με αποτέλεσμα να παρατηρείται εμφανής διχασμός μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών

Δηλώσεις Καζιμίρ

Δηλώσεις έκανε ο Σλοβάκος υπ. Οικ. προσερχόμενος στο Eurogroup: "Η Ελλάδα οδεύει προς την καλή κατεύθυνση αλλά πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα και από τις δύο πλευρές. Ας ελπίσουμε πως θα κλείσει η αξιολόγηση τις επόμενες εβδομάδες. Θέλουμε να έχουμε μαζί τους φίλους μας του ΔΝΤ αλλά δεν προτίθεμαι να πληρώσω το αντίτιμο της παραμονής για να δοθεί μια ελάφρυνση χρέους που η Ελλάδα δεν χρειάζεται".

Σόιμπλε δεν περιμένει σήμερα συμφωνία

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αναμένει από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία για την Ελλάδα κατά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος.

«Δεν αναμένουμε μια τελική συμφωνία από τη συνάντηση του Eurogroup, πρόκειται μάλλον για αποτίμηση μιας έκθεσης προόδου, και μ' αυτές τις προσδοκίες αναχώρησε ο υπουργός για τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Γιούργκ Βάισγκερμπερ.

«Ελπίζουμε ότι οι θεσμοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν σχετικά σύντομα στην Ελλάδα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα