Κρίσιμο euro working - Τι θα ζητήσει από την Ελλάδα

Διευκρινίσεις από την Ελλάδα πρόκειται να ζητηθούν από το Euro working Group

Πάντως η Κομισιόν δεν σχολιάζει και δεν έχει συγκεκριμένες προσδοκίες για το σημερινό EWG αφήνει στα κράτη - μέλη την διαπραγμάτευση για το ξεπάγωμα των μέτρων για το χρέος.

Αυτό δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά την καθημερινή ενημέρωση των συντακτών

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, η προκαταρκτική έκθεση των τεσσάρων θεσμών προς τα κράτη - μέλη αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες και επί της ουσίας και επί της διαδικασίας.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι τα μέτρα δεν επηρεάζουν το 2017 και το 2018 αν δεν επεκταθούν, ενώ στο 2016 απλώς μειώνουν το περιθώριο περισσότερης ασφάλειας για τον σχετικό στόχο.

Η ίδια εκπρόσωπος επεσήμανε ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Γιούνκερ μίλησε για το θέμα τηλεφωνικά με τον Ελληνα πρωθυπουργό και η Κομισιόν βρίσκετε σε συνεχή με επαφή με την ΕΚΤ για τις περαιτέρω εξελίξεις,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κομισιόν παρέπεμψε παρομοίως στο ESM για την εφαρμογή ή όχι της απόφασης για την άνοδο των επιτοκίων του 2017 η οποία θα είχε παρθεί αν δεν πάγωναν τα λεγόμενα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει τα επιτόκια θα ανέβουν ανεξαρτήτως των εξελίξεων.

Σύμφωνα με πηγές του Real.gr, οι οποίες προέρχονται από άλλο ευρωπαϊκό θεσμό, το EWG σήμερα θα ζητήσει από την Ελλάδα περαιτέρω διευκρινίσεις τις οποίες επιθυμεί να λάβει πριν από το τέλος της εβδομάδας για να ξεπαγώσει τα μέτρα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα