Σε ποια νησιά αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ

Η τροπολογία με την οποία υλοποιείται η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που έχουν επωμισθεί τον κύριο όγκο των προσφυγικών ροών προς την χώρα μας κατατέθηκε σήμερα (19/12) στη Βουλή.

Με αυτήν αναστέλλεται η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, δηλαδή όλων των νησιών που έχουν σηκώσει το βάρος της προσφυγικής κρίσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, για τα νησιά των νομών Λέσβου, Χίου, Σάμου, Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, και για τα νησιά του Αιγαίου Θάσος, Σαμοθράκη, Βόρειες Σποράδες και Σκύρος, μειώνονται οι συντελεστές του φόρου κατά 30%. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 50 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2017.

Για τη συγκεκριμένη τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε προαναγγείλει την περασμένη Τετάρτη, θα υποβάλει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης για το πτωχευτικό δίκαιο, το πλαστικό χρήμα και την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που συζητείται από την Παρασκευή στην Ολομέλεια της Βουλής.

Euro2day

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα